ICECREAM BANDITS IN ALICANTE!


Twee weken geleden gingen we voor een klein weekje naar Alicantie, Spanje. Na de drukke weken waren we in huize ICECREAM BANDITS echt even toe aan vakantie.

S had in mei maar 1 week vakantie en daardoor kregen we in juni een extra week. Dit was echt ideaal, want we konden daardoor buiten het vakantieseizoen een vlucht boeken voor een appel en een ei! Super fijn resort die tegenaan de berg was gebouwd. Mooi zwembad, mooi appartement en geen kip te bekennen, dus lekker rustig. We zaten in een klein dorpje El Campello, 20 minuten rijden van Alicante stad, en waren op 5 minuten rijden van het strand. 

Zondag morgen vertrokken we vroeg. Half 7 vlogen we richting Spanje. Ik ben altijd wel van de vroege vluchten, lekker op tijd je bed uit en lekker vroeg op je bestemming. Zeker met korte vluchten is dit prima. Om 9 uur waren we al in Spanje. 

Vertrek naar Spanje ging soepel, aankomst wat minder.. Aangekomen op de luchthaven even snel een plaspauze, kids even gespeeld bij een van de speeltuinen die de luchthaven heeft. Al met al duurde dit 15 minuten tops. Hierna naar beneden gegaan om onze backpack te pakken. We proberen altijd zo weinig mogelijk mee te nemen. Uit ervaring weet ik dat we geen kilo's hoeven mee te nemen. Meer dan een bikini, strandjurkje en slippers hebben we eigenlijk niet nodig. Vind het zo zonde om al die onnodige kilo's mee te dragen. Dit keer hadden we 1 backpack mee met spullen voor 2 volwassenen en 2 kinderen, samen 13 kilo en twee tassen handbagage met electronica zooi, laptops, iPads en camera's. Zelfs nu hadden we niet alles gebruikt, want er was een wasmachine in ons appartement. Op de een of andere manier houd ik van wassen in het buitenland.. I know, don't judge me.. 

Toen we uiteindelijk bij de bagageband aankwamen was het verdacht rustig. Er was niemand te bekennen, bagageband was leeg op 1 verlaten rode trolly na. We gingen er eigenlijk meteen vanuit dat de koffers van onze vlucht nog niet binnen waren gekomen.

Enkele minuten gingen voorbij. De rode trolly was inmiddels opgehaald door zijn eigenaar. Het info bord gaf aan dat ze nog aan het lossen waren, maar onze tas was nergens te nog bekennen. 

Na nog een paar minuten werd er aangegeven dat alles was uitgeladen.. hoe bedoel je alles was uitgeladen?! Wat? Oh hell no! Waar is onze tas dan!? Ik kreeg het Spaans benauwd, M liep meteen naar de bagage claim en natuurlijk moet er op deze momenten weer een van de kids poepen. Snel met S naar de wc gerend, M naar de balie om te achterhalen wat die Spanjaarden met onze freaking backpack hadden gedaan.

Toen ik terug kwam stond de bagage balie vol met geïrriteerde mensen. M stond een formulier in te vullen, een paar boze Zweden probeerde met handen en voeten duidelijk te maken hoe hun koffer eruit zag en een Spaanse baliemedewerker keek vol verontwaardiging naar de vrouw de vrouw. We waren niet enige gedupeerde en volgens mij ging dit nog even duren. 

M stond al te vloeken. Mocht onze koffer echt kwijt zijn, is de kans klein dat we deze op tijd terug krijgen, we zijn er maar een paar dagen. Ik keek naar het half ingevulde formulier en vroeg aan M of hij echt alle andere opties had gecheckt. Had je eigenlijk wel goed op de band gekeken, gewoon een rondje gelopen, misschien was hij er wel afgerold ofzo.. just making sure before we go in to this hell hole...

Toch maar even gaan kijken dan.. 

Yep.. daar lag hij, achter op de band. Net in onze blinde hoek, want ja we hadden er niet aan gedacht om even een rondje te lopen bij een lopende band :)

Volgende obstakel, auto ophalen. We hadden nooit eerder een auto gehuurd voor de vakantie. Meestal gaan we richting Azië en hier is het vooral verstandig niet zelf te gaan rijden. Gelukkig viel dit mee en konden we snel onze auto ophalen. Backpackie in de achterbak en vol gas richting El Campello! 

Twaalf uur waren we op het resort. Ingecheckt, kamer was nog niet klaar maar we konden wel meteen door naar het zwembad. Dit is de leven :) 

We hebben echt een onwijs heerlijke vakantie gehad. Zwemmen, zonnen, rondjes rijden en heel veel eten waren de dagelijkse bezigheden. Spanje met kinderen is echt heel relaxed en buiten het seizoen is ook echt een aanrader. 

Tijdens de vakantie uiteraard een hoop foto's gemaakt. Super fijn om op vakantie te gaan met een fotograaf. Dat kan mijn M wel :) 

Liefs, 

Borg. 

 

 

 

Related Posts

  • POOL DAY ALL DAY
    POOL DAY ALL DAY

    We hadden een heerlijke nacht achter de rug. Lekker geslapen en klaar voor deze nieuwe dag. Omdat we allemaal best mo...

  • HELLO KOH PHANGAN
    HELLO KOH PHANGAN

    Na 2 uur varen waren we er.  Koh Phangan, party eiland voor de meesten. We waren zo benieuwd. De Fullmoon was 4 dagen...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published