BACK TO BKK
Onze aller aller laatste dag op Koh Lanta. We hebben een paar dagen geleden alle laatste accommodaties geboekt voor onze terug reis. We zouden dit keer met de trein terug gaan. Ons originele plan was heen met de trein en terug met vliegtuig. We hebben het nu dus omgekeerd. Ook hebben we het zelfde hotel in Bangkok geboekt als toen we aankwamen. Is wat beter voor S. Heeft hij weer een herkenningspunt voor we weer naar huis gaan. We hebben nog een overstap van 8 uur in Dubai. Dus hier blijven we ook een nachtje. Dit keer in een hotel voor de douane. Ook het enige hotel en daar zijn de prijzen ook naar. We willen natuurlijk dat S zijn volledige nachtrust kan pakken dus we hebben alles voor hem over!
 
Om 12u kwam een minivan ons halen. We waren de tweede die opgehaald werden. Het is altijd hilarisch om de gezichten van onze mede passagiers te zien als we instappen met ons over actieve kind. De vreemde buschauffeur wees onze plekken aan en propte onze tassen midden in het gangpad. Niemand kon meer instappen.. echt een douche..
 
We haalden nog een aantal mensen op. Het was proppen voor het leven. Ze hadden alle stoelen geboekt voor deze trip, zonder rekening te houden met het feit dat iedereen minstens 1 stuk bagage heeft. De minivan had GEEN bagage ruimte. We zaten dus gevangen als sardines in blik.
 
De rit naar het treinstation in Trang was een hel. Eenmaal aangekomen hadden we nog een paar uur om te doden. En wat doen we dan? Juist! Wat lekkers gaan eten in Trang! Half 6 vertrok onze trein richting Bangkok. 
 
Bij het boeken hadden we bewust gekozen voor twee boven bedden naast elkaar. Toen wij 3,5 jaar geleden met de trein gingen hadden we heerlijk geslapen. Nu hadden we er niet bij stil gestaan dat dit een andere trein is met andere bedden. Deze waren super smal, niet zo handig met een wilde slaper naast je. S heeft uiteraard heerlijk geslapen en pap en mam hebben de zon zien opkomen. De trein is heel handig reizen omdat je geen dag misloopt. Je reist 's nachts en komt 's ochtends vroeg aan. Hierdoor winnen we een extra dag in Bangkok.
 
Eenmaal aangekomen snel een taxi pakken naar het hotel. We werden ontvangen met een warm onthaal! "Welcome back, welcome back" riepen de Bell Boys. Onze tassen werden aangenomen en naar onze kamers gebracht. Toen S de bekende gezichten zag werd hij helemaal blij, hij wist niet hoe hard hij zwaaien moest. Hij sprong letterlijk in de armen van een van de jongens.  Hierom alleen al was het waard om hetzelfde hotel te boeken.
 
De laatste drie dagen van onze vakantie zijn aangebroken. We zijn op onze terugweg naar huis. Familie stuurde ons mooie foto's van een wit Nederland en 1000 km file. Stiekem hoop ik dat onze vlucht vertraging heeft door stevige sneeuwval.. Kunnen we nog even genieten van ons onbezorgd en zonnige leven in Thailand
 
x B.

Related Posts

  • RETAILER LOVE #2
    RETAILER LOVE #2

    Het is altijd een verassing om te zien hoe de items van ICECREAM BANDITS worden gecombineerd door verschillende retai...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    Het is altijd superleuk om onze retailers kleding items te zien combineren. Zoals je kunt zien zijn de trui en broek ...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published