BYE BYE KOH TAO


Onze laatste dag op dit heerlijke eiland. Het is knus en gezellig, geeft het gevoel van een klein eiland, maar wel met alle faciliteiten van een grote. Je kan heel veel op loopafstand doen, maar met een scooter is het eiland echt van jou. 
 
Dit hebben we dan ook gedaan. Scooters gepakt en nog even het eiland over gereden. We kozen weer een andere route en stopten waar het gezellig was. Dit keer bij een strandje. Relaxte sfeer hing er. Gevoetbald en even gezwommen. Het wordt zo super snel heet. De ochtend tot een uur of 10 is prima te doen, maar daarna gaat de zon branden en wil je eigenlijk zo snel mogelijk in de schaduw zijn. 
 
Scootertje weer gepakt en verder gereden. We zagen op de heenweg een leuk tentje wat ons wel de moeite waard leek om wat te gaan eten. Na een kleine 5 minuten rijden waren we er. Het zag er echt heel leuk uit en ze hadden een zwembad voor de gasten. Super hip en en lekker eten. 
 
Moet zeggen dat Thailand heel mainstream is geworden. Het verschil met een paar jaar geleden is echt groot. Overal hippe koffietentjes met latte's en vegan muffins. Clubsandwitches en kebab! Bij de foodstalletjes verkopen ze de usual Thaise gerechten plus de broodjes hamburger voor de wat-de-boer-niet-kent-wat-de-boer-niet-eet-touristen. 
 
Veel tenjes zijn ook niet meer in bezit van de locals. Eigenaren komen overal vandaan en zetten zo een resort of restaurant op. Vaak nemen ze de gerechten uit eigen land mee. We hebben best vaak slecht Thais gegeten op het eiland. 
 
Wij boycotten altijd het westerse eten en bestellen steevast onze favo Thaise gerechten. Op de eilanden zijn die helaas niet altijd goed. Achteraf horen we dan dat de kok bijvoorbeeld Italiaans is. Hele kaart vol heerlijke Italiaanse gerechten, maar die weigeren we dan omdat het niet Thais is. Dat hebben we een beetje van ons af moeten gooien. Is gewoon zonde om slecht te eten. 
 
Na onze lekkere lunch zijn we met de scooters terug gereden. Onze tassen gepakt en werden we afgezet bij de pier. Hier de snelle ferry gepakt en twee uur varen naar Koh Phangan. N heeft uiteraard weer een paar uurtjes geslapen op de boot. Hoe heerlijk moet het zijn om twee te zijn. 
 
x B.

Related Posts

  • RETAILER LOVE #4
    RETAILER LOVE #4

    Toen Elvis & Otis nieuwe kleding ontving met onder andere ICECREAM BANDITS werd deze super schattige foto gemaakt...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    WE + KID heeft 2 super schattige combinaties gemaakt met de OVERALL DRESS JADE van ICECREAM BANDITS.  Allebei de fla...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published