CHINA TOWN


Vieze vieze koude sneeuw.. bah. Binnen 24 uur van 35 graden naar -5.. S snapt totaal niet wat er aan de hand is en weigert zijn jas aan te doen..

Een na laatste dag in Bangkok. Het is echt voorbij geloven. Bkk was een beetje ons huis geworden. Je begint je altijd aan het einde van de vakantie thuis te voelen. De mensen van  het hotel worden je familie, in de lokale restaurantjes en op straat wordt je begroet alsof je er al jaren komt. We wilden onze laatste volle dag goed benutten. We waren wederom weer vroeg wakker. S zijn ritme is weer helemaal de oude. LEES: stipt 6.30u wakker! 

De laatste keer in Bkk hebben M en ik China Town bezocht. We kwamen in de na middag aan toen alle kraampjes al bijna weg waren. We hadden in een donker grimmig steegje, waar het water langs onze voeten stroomden de lekkerste saté stokjes ooit gegeten. Het leuk ons een goed idee om dit nog een keer te proberen. Snel een taxi in en we gingen op stap.
 
Als je Thailand niet kent is dit een totaal andere wereld. Al het eten op straat, de tuktuk's, de gastvrijheid en de vriendelijkheid. Chinezen in China Town zijn dan weer net een stapje erger, een compleet andere wereld! Een stuk chaotischer en confronterende dan Thailand. Wij eten in de straten van Bangkok, of where ever in Thailand, alles op straat. Het is heel goedkoop, schoon, de Thai werkt super efficiënt plus je kan live zien waar ze mee bezig zijn. In China Town gaat het net een beetje anders. Alles zit dicht bepakt in kleine steegjes. Alle winkeltjes hangen vol met tierelantijntjes en het krioelt er van de mensen. In een smal donker straatje heb je een dozijn mini winkeltjes vol met the biggest pile of random crap. Voor al deze winkeltje verkopen andere Chinezen allemaal lekker hapjes. Ergens in het midden van deze zelfde straat staan een paar stoelen en tafels waar mensen aan zitten te eten. Daarnaast staat er een pan met wat vlees te sudderen naast een lekkende dakgoot. Tussendoor lopen winkelende Chinezen, maar lekker vrij wandelen zit er niet bij, want er moeten constant scooters tussendoor, volgeladen met dozen, onderweg naar het volgende steegje waar ze hun levering met nog meer random crap kwijt kunnen. Volg je het nog?? Wij hadden, thank god, de draagzak meegenomen. Want wandelen met een buggy midden in deze waanzin zou gewoon weg stupid zijn.. 
 
China Town is echt een compleet andere wereld waar je letterlijk alles kunt kopen. You name it, they have it, we love it.
 
x B.

Related Posts

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    WE + KID heeft 2 super schattige combinaties gemaakt met de OVERALL DRESS JADE van ICECREAM BANDITS.  Allebei de fla...

  • HAPPY BANDITS!
    HAPPY BANDITS!

    Happy monday!  Dit is toch wel één van de leukste blogposts om te schrijven! Vanwege de superleuke foto's die ik tege...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published