CO VAN KESSEL


De wekker ging, nog steeds even moe als gisteren. Iedereen slaapt nog. Waarom kunnen die kinderen van mij nooit zo slapen als we thuis zijn. Altijd springen ze voor dag en douw op ons bed.
 
Ik kon nu in ieder geval rustig opstaan, douchen en aankleden. Hierna kon de rest gaan. We moesten om 7u bij Co zijn, dus zeker half 7 de deur uit. Het was ongeveer 15minuten lopen., tien over half 7 en de looppas ging erin. Natuurlijk kreeg S op dit moment polio en kon meneer niet meer lopen. Alles was te zwaar en hij was veel te moe. Ik vond dat hij door moest lopen, M vond dat ik te hard liep en N riep al meters dat ze naar het zwembad wilde. Leuk hoor jongens, ik wilde wat leuks gaan doen krijg ik dit gezeur. 
 
Helemaal bezweet kwamen we aan. Gelukkig nog op tijd. Twee uber happy Thaise meisje heette ons welkom. We kregen een touwtje om die de kleur van onze groep aangaf. Bruin was het geworden, waar N het niet zo mee eens was. Roze is meer haar kleur.. We gingen bij onze groep zitten en al snel kwamen we erachter dat iedereen Nederlands was op een Duitser en een Indiër na. Gezellig! Hollandser dan dit gaat het niet worden natuurlijk!
 
Toen we compleet waren liepen we naar een garage waar alle fietsen stonden. Even passen en meten en al snel had iedereen een fiets. Wij kregen er een met een kinderzitje achterop. De fietsen waren goed stevig voor Thaise begrippen en de kinderen zaten comfortabel en veilig achterop. 
 
Bobo  en Jenny waren onze tourleiders en ze konden verrassend goed Nederlands. Ze legde kort uit waar we op moesten letten en gingen op pad. 

Als een slang van fietsende toeristen gingen we door de stad. We fietsen door smalle padjes, langs en door de huizen, over de stoep en langs de snelweg. We fietsen dwars door China Town, langs de stalletjes en kraampjes. Iedereen lachte en vond het leuk om ons te zien. Ze zwaaide allemaal en gingen vriendelijk aan de kant. Als eerste stopte we bij een tempel en kregen we allemaal een flesje water. S en N waren beide nog steeds niet in de mood voor deze dag en klaagde beide steen aan been. "Wanneer gaan we zwemmen mama?" riep N om de 5 minuten. Leuk joh..
 
Ondertussen genoten wij van alle bizarre dingen die we onderweg tegenkwamen. Het weer was nog lekker en we het fietsen was heerlijk. Tweede stop, de bloemen markt. Wat fruit voor de kids gekocht en een broekje voor S. De kinderen begonnen eindelijk een beetje wakker te worden en genoten ook van de tocht. We stopten bij een pier en alle fietsen werden in een Long Tail geladen. S hield het niet meer, nu denk je natuurlijk dat hij dit ritje wel zag zitten. Niets was minder waar,  meneer begon keihard te janken. Hij wilde echt niet in de boot. Alsof we hem er aan de andere kant af zouden gooien. 

Met een hoop omkoperij ging hij dan toch zitten. N vond het allemaal prima en wilde zelf de boot in klimmen. Eenmaal op de boot keek S als een bang schaapje om zich heen. De kapitein zette de moter aan, de vaart erin en de koele wind door zijn haren. Meneer kreeg weer praatjes. Hij begon te lachen en te glunderen. "Cool he papa, we gaan zo lekker hard!" Zucht.. zoveel drama voor niks. 
 
We vaarden langs de Thaise huisjes. Normale stenen flatjes of houten hutjes in de rivier. Contrast is zo groot. Je bouwt je huis met de middelen die je hebt. Oude mannetjes zitten op hun porch en zwaaien vriendelijk als we voorbij varen. Na ongeveer 20 minuten kwamen we aan. Iedereen stapte uit, maar S wilde natuurlik blijven zitten. "Dit is veelste cool pap". 

We waren aangekomen in west Bangkok. Hier waren de huizen of het land een stuk goedkoper. Eengezinswoningen met families. Hier konden ze een mooi huis kopen of bouwen en gingen dan naar de stad om te werken. We kregen wat fruit en zette de tocht weer voort. We fietsen duur een geasfalteerde straat dwars door de jungle. Aan beide kanten moerassen, bomen, bosjes, modder en dan de huizen. Iedereen zwaaide weer even vriendelijk wanneer we voorbij kwamen. Zo leuk om te zien hoe ze hier leefden. Waarschijnlijk was dit voor hen hetzelfde als voor ons door Assendelft fietsen. Een klein dorpje naast de stad. Hoe dan ook, wij keken onze ogen uit. 
 
Stukje verdor moesten we onverwachts stoppen. Ik keek vooruit en zag een van de Nederlandse vrouwen haar zoon uit het moerras trekken. Hij was met fiets en al van de weg af gevallen. Alles ging goed gelukkig, hij was alleen zijn banaantjes kwijt. 
 
Hierna stopten we weer bij wegrestaurantje, alleen dan in de jungle. Wat gedronken en gesnackt en gingen na een korte pauze weer verder. We fietsen de wijk uit en reden zo de snelweg op. Met 80km per uur raasde de auto's aan ons voorbij. We fietsen een stukje door en waren zo weer bij de boot. S blij en we vaarden terug richting stad. Tussendoor gestopt bij een restaurant aan de rivier. Echt weer heerlijk gegeten. 
 
We kwamen rond half 1 weer aan bij Co van Kessel. De tocht was qua tijd echt perfect. Het was warm, maar goed te doen. Echt een aanrader, fietsen door Bangkok. Super leuke ervaring ook met de kids. Er valt zo veel te zien. 
 
Eenmaal terug in het hotel gezwommen en geslapen. In de avond nog een poging gewaagd om wat verder dan onze straat wat te gaan eten. Geen succes, iedereen moe. Morgen weer een dag!

x Borg. 

Related Posts

  • THE SUBURBAN KIDS
    THE SUBURBAN KIDS

    Ik ben al een tijdje groots fan van de @THE.SUBURBANDAD op Instagram. Volgen jullie hem al? Een super leuke, gezellig...

  • WE HAVE A WINNER!
    WE HAVE A WINNER!

    Jaaa, we hebben een winnaar!  We hebben er even een extra dagje op moeten wachten (wij genoten gisteren ook van het h...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published