HELLO KOH PHANGAN


Na 2 uur varen waren we er.  Koh Phangan, party eiland voor de meesten. We waren zo benieuwd. De Fullmoon was 4 dagen geleden, dus het eiland moet nu een stuk rustiger zijn. De meeste party people vertrekken een dag na de Fullmoon. Dat deden wij ook 7 jaar geleden.

Hoe gek was het om weer terug te zijn op Koh Phangan. M en ik waren hier in 2009 voor het laatst. Mijn eerste verre reis alleen met hem. Super spannend vond ik het allemaal, ik leefde toen vooral in mijn eigen rainbow en unicorn wereld. Backpacken, wat is dat?! Dat is toch niks voor mij!! Met een rugtas zeg je? IK? Hoeveel paar hakken neem ik mee dan?! Ik heb M vierkant uitgelachen toen hij voor het eerst zei dat hij mij mee wilde meenemen naar Thailand. Ik zou het geweldig vinden, zei hij. Hij had meer dan gelijk. Er ging een nieuwe wereld voor me open en ik wilde vanaf dat moment niks anders meer  dan de wereld zien en reizen. Waarom heeft niemand mij dit nooit eerder verteld!? Fuck die hakken, sneakers en backpack = life! 

Nu zeven jaar later zijn we er weer, met meer gezelschap dit keer. Nu kon ik dit alles aan mijn twee favoriete mensjes laten zien. 

Toen we aanmeerden herkende ik het meteen. Zo heerlijk om weer terug te zijn. Ik was zo benieuwd naar alles. Wat er veranderd was en of de marktjes, de sfeer en alles nog hetzelfde waren. Het was toen voor mij echt ultiem geluk.

We waren bijna de enige de uitstapten. Niemand gaat nu naar Kho Phangan. Full moon party is voorbij, dus menig backpacker heeft het eiland weer verlaten. 

Voor het eerst moesten we moeite doen voor een taxi bij aankomst op het eiland. Beetje onderhandelen voor een redelijke prijs, wat bijna onmogelijk leek te zijn. Uiteindelijk toegegeven en instappen. 

Het was best een eindje rijden. M had dit keer weer zijn best gedaan met het boeken van het resort. Hoog op de berg, dus het was best een rit. Toen we door de stad reden kreeg ik meteen flashbacks. Alles was nog bijna hetzelfde alleen gemoderniseerd. Er waren meer restaurantje bijgekomen, meer mensen, meer scooters, meer alles. Hoe leuk is dit weer! Ik ben gewoon terug! 

Na ruim 15 minuten (werkelijk geen idee hoeveel, kunnen er ook 30 zijn) kwamen we boven aan bij ons verblijf, High Life Bungalow resort. En high life was het kan ik je vertellen. Wat was het mooi! M boekt altijd ons verblijf, ik vertrouw hem daar blindelings in. En hij heeft het weer gedaan, onze reisgids. Wat een plek was dit. Uitzicht jonge! Prachtig! Infinity pool op de top van de berg met uitzicht op de zee. Het was echt zo mooi. Een perfecte plek om de laatste dagen van onze vakantie te vieren. 

Toen we hadden ingecheckt werden we naar onze kamer begeleid. Het was even een klim, maar deze was het meer dan waard. Onze kamer was nog een stukje hoger op de berg met een uitzicht waar je waar je mond van open valt. Met als kersje op de taart hadden we nog 3 bedden ook! We waren zo intens blij met alles dat we met zijn vieren op de bedden hebben gesprongen. 

Toen we ons hadden gesetteld zijn we naar beneden gegaan om nog een duik te nemen in het zwembad. Ultiem geluk is dit wel. Hoe heerlijk is het om hier met zijn vieren te zijn!

xo Borg

 

Related Posts

  • POOL DAY ALL DAY
    POOL DAY ALL DAY

    We hadden een heerlijke nacht achter de rug. Lekker geslapen en klaar voor deze nieuwe dag. Omdat we allemaal best mo...

  • SNORKELEN EN KOH NANG YUAN
    SNORKELEN EN KOH NANG YUAN

    Onze laatste volle dag op Koh Tao en Koh Tao wat ben je leuk! Ik denk dat dit eiland wel mijn favoriet is op het mome...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published