HELLO OLD FRIEND


We kwamen rond 21u aan. Hadden heel snel onze tassen en konden zo naar buiten. We stonden er weer, op de airport van Bangkok, alsof we er gisteren nog waren. Hallo BKK we hebben je gemist!
 
We zouden hier 5 dagen blijven. Om daarna naar de eilanden te gaan. Vijf dagen Koh Tao en vijf dagen Koh Phangan. Hier zijn M en ik 7 jaar geleden met zijn tweeën geweest. Mijn eerste keer in Thailand. Koh Phangan staat bekend om de fullmoon party, maar het schijnt dat na dit feest het eiland leegloopt. Alle party peoples gaan hierna weer hun eigen weg. Het eiland schijnt dan super mooi en verlaten te zijn. Zeker de moeite waard om dit zelf te ontdekken.  Omdat augustus de eerste maand van het regenseizoen is ben je wat beperkt in de keuzes qua eilanden. Alle eilanden in de Andaman zee zijn niet altijd bereikbaar door  het slechte weer. Als je verzekerd wilt zijn van zon kun je het beste de eilanden in de Thaise golf pakken. Uiteindelijk is het altijd warm en regent het misschien maar een uurtje per dag.
 
Buiten een taxi gepakt en snel naar ons hotel. Dit keer niet direct in hartje Bangkok. Normaal zitten we op Siam Square. Hier loop je je hotel uit en sta je praktisch in een mall. Dit keer wilden we iets rustiger, kijken hoe dat bevalt. iSanook Residence is het geworden. Goede prijs, mooie kamers en fijn zwembad voor de kids.
 
Toen we aankwamen werden we goed ontvangen. We konden meteen naar onze kamer. Spullen uitgepakt en omgekleed. Omdat we allemaal nog honger hadden zijn we toch naar de 7/11 gegaan om wat dingetjes in te slaan. Wat heb ik dit gemist. De 7/11 is stiekem mijn ultieme Thailand experience. Je komt binnen, het belletje gaat. Lekker cool, airco op -10. Meteen loop je naar de koelkast en kijk je naar het scala aan keuzes in water en andere bizarre drankjes die vol zitten met kleurstoffen en suikers. Hello Kitty water voor N en een met een gek zeehondje voor S. Dan naar de koeling voor alle andere lekkernijen. Van tosti's met worst, tonijn en shredded pork. Magnetron maaltijden met rijst en pork basil met een gefrituurd eitje. Ik heb een zwak voor magnetron maaltijden. Dit is echt mijn guilty pleasure. Ik kan hier serieus niet genoeg van krijgen. Thuis pak ik ook altijd stiekem wat mee. Maar nergens in Nederland kom ik zo aan mijn trekken als in Thailand. Heaven in de koeling. Dit maakt mij zo blij. Als een klein meisje in een snoepwinkel ren ik door de supermarkt en N achter mij aan want ook zij wordt helemaal warm van boodschappen doen. " We hebben bood-ge-schapt papa" roept ze blij! We hebben onze mandjes vol gegooid en op onze kamer onze buikjes rond gegeten. Hierna snel ons bedje ingedoken, morgen een dag vol Bangkok avonturen.
 
De volgende dag werden we om 12 uur wakker. Beetje aan de late kant, maar iedereen was goed uitgeslapen. We hebben de taxi naar het centrum gepakt en zijn de MBK ingedoken. Heerlijk op straat gegeten en wat leuke dingen gekocht. Kindjes hebben rondgerend en daarna weer terug naar het hotel en een duik genomen in het zwembad. Iedereen weer op tijd naar bed, want de volgende dag hadden we een fietstocht geboekt bij Co van Kessel. Lekker op zijn Hollands! Iedereen is altijd lyrisch over dat fietsen door Bangkok dus we waren heel benieuwd.
 
Kinderen lagen er al om 20u in. Wij zijn nog even naar de lobby gegaan, wat biertjes gepakt en deze op het terras opgedronken. Rond 22u ook lekker naar bed... so we thought...
Mevrouwtje N was nog wakker. Hallo" riep ze vrolijk toen ik de deur van de slaapkamer open deed. Hallo? Wat hallo? Waarom slaap je nog niet? We sliepen met zijn vieren in een kingsize bed, dus ik wist al dat dit een latertje ging worden. Hoe de F slaapt zij nog niet. Ok laat maar, volgens mij slaapt S wel, dus  laten we maar een poging wagen. Heel snel hierna kreeg ik in de gaten dat S ook niet echt sliep.. Wat is hier aan de hand? We begonnen te draaien en te woelen, niemand kon slaap pakken. Wat was dit nou weer voor onzin? Normaal hebben we dit niet. De kids begonnen te keten in bed, M begon steeds geïrriteerder te worden, het was ineens bloedje heet in de kamer terwijl de airco al een tijdje op 18 graden stond te blazen. De kinderen vonden het allemaal steeds grappiger worden, M werd alleen maar chagrijniger. Het klokje tikte vrolijk verder en sloeg al snel 2 uur.. hallo meneer Jetlag, kwam je ook even bij ons langs? Gezellig joh, dankjewel!
 
Dat slapen zat er voorlopig niet in. De kindjes gingen maar door, lachen, gieren brullen. Grappen en grollen en twee licht geïrriteerde ouders. De klok gaf inmiddels 3 uur aan, hopeloos. Haal het grof geschut maar uit de kast, iPads aan, please make it stop!! Ik stuurde snel een mailtje naar Co van Kessel, wij gaan die fietstocht dus echt niet meer halen. We moesten om 7u op locatie zijn en de laatste keer dat ik op de klok keek was het uuh... half 4 in de ochtend.
 
Na 1 aflevering zag ik dat de oogjes moe werden. Duimpje ging in het mondjes en vuistjes wreven in de oogjes. Ook mijn aflevering van Gilmore Girls heb ik niet tot het einde gehaald. Rond 4 uur werd de strijdbijl in de ring gegooid en vielen we allemaal in slaap..

Related Posts

  • RETAILER LOVE #2
    RETAILER LOVE #2

    Het is altijd een verassing om te zien hoe de items van ICECREAM BANDITS worden gecombineerd door verschillende retai...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    Het is altijd superleuk om onze retailers kleding items te zien combineren. Zoals je kunt zien zijn de trui en broek ...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published