JETLAGS + KIDSZANIA


Om 8 uur schrok ik wakker. Oh nee, Co van Kessel! Snel probeerde ik mijn telefoon te zoeken. Naast mij nog steeds drie ronkende boeren die een hele nacht hadden door gehaald! Met zware ogen probeerde ik mijn mail te checken.  Co van Kessel, Yes! We konden de tour verzetten naar morgen. Dit zullen ze vast wekelijks mee maken. Weer een reservering die verzet wordt doordat ze gevloerd zijn door een jetlag. Ik kon weer met een gerust hart verder slapen, maar eigenlijk moeten we opstaan.. Nog heel even dan. 
 
Om half 10 schrok ik weer wakker. Gawwddd, zo snel! Met moeite mijzelf uit bed gerold, de andere drie eruit geschopt en snel naar het zwembad gegaan. We wilden er een zo  rustige mogelijke dag van maken en wilden wat voor de kids gaan doen. Na het zwemmen een taxi gepakt naar Siam Paragon en daar op de 7 verdieping naar KidsZania gegaan. De laatste keer dat we hier waren zijn we ook even langs geweest. S vond het geweldig en had het er maanden na onze vakantie nog over. 
 
Eenmaal in de mall was het super druk. Het bleek moederdag te zijn, de koning was jarig en heel Thailand had vrij. De mall zag zwart van de mensen en ook KidsZania was super druk. We betaalden entree, kindje kregen beide een check van 500 KidsZania munten en konden meteen naar de bank om deze te cashen. Weer keken ze hun ogen uit. De rijen waren lang, maar ze hebben veel kunnen doen. Hamburgers bakken, ketchup maken, CocaCola flesjes vullen en werken bij de 7/11! Achter de kassa en boodschappen doen. N deed mee alsof ze net zo groot was als haar broer. Over N gesproken, trooper is het hoor. Ze doet het onwijs goed en geeft zelf aan wanneer ze moe is. Ze wilt dan in de draagzak, vraagt dan of zonnelapje vast kan, pakt knor, steekt haar duim in der mond en valt dan in slaap. Hoe heerlijk moet dat zijn. Zo kan ze rustig een uurtje slapen en kunnen wij gewoon verder met de dag. 
 
Gisteren hoorde we van familie en vrienden over de aanslagen in Hua Hin en Surathani. Super naar om te horen dat er, gelukkig kilometers ver, aanslagen in het land zijn waar jij met je familie op vakantie bent. Wij hebben er in Bangkok helemaal niks van meegekregen. Wij hadden thuis nog wel het plan om langs Hua Hin te gaan wanneer we naar beneden richting de eilanden zouden reizen. Dit plan hebben we laten varen omdat we na Bangkok dan weer naar een grote stad zouden gaan. Achteraf een goede keuze geweest, kans was groot dat wij tijdens de aanslagen in Hua Hin waren. 
 
De aanslagen werden een Thaise groepering gepleegd. Ze zijn tegen de regering en plande hun aanslagen op een Nationale Feestdag, moederdag dus. Voor ons gewoon dikke pech. Wij doen voorzichtig en volgen altijd eventuele aanwijzingen van de autoriteiten in Thailand. 
 
Toen we na KidsZania weer buiten waren kreeg ik wel een benauwd gevoel. Het was super druk en het hele plein was vol met politie. Achteraf was dit voor wat anders, dus er was geen paniek. Toen we richting de taxi liepen zag ik ook dat 90% van de mensen rustig aan het Pokemonnen was. 
 
Taxi's zijn trouwens hel. Omdat we we altijd midden op Siam zaten hebben we hier nooit echt mee hoeven dealen. Maar nu moeten we de taxi nemen terug naar ons hotel. Altijd een gezeik. Ze weigeren op de meter te rijden. Op de heen weg rijden ze vanaf ons hotel netjes op de meter en kost het ons niet meer dan 70 baht. Op de terugweg zijn we altijd rond de 200 kwijt en dat is dan goedkoop! Tijden zijn echt veranderd en er valt bijna niet te onderhandelen. Ze rijden gewoon voor je neus weg, jammer joh. Uiteindelijk geef je toe omdat je gewoon weg wilt. Dit is wel onze grootste bron van irritatie, zeker als je twee vermoeide kinderen bij je hebt.
 
Snel naar het hotel, lekker eten en naar bed. Hopelijk hebben we allemaal een goede nacht. Morgen gaan we fietsen!  
 
x Borg. 

 

 

Related Posts

  • HELLO KOH PHANGAN
    HELLO KOH PHANGAN

    Na 2 uur varen waren we er.  Koh Phangan, party eiland voor de meesten. We waren zo benieuwd. De Fullmoon was 4 dagen...

  • SNORKELEN EN KOH NANG YUAN
    SNORKELEN EN KOH NANG YUAN

    Onze laatste volle dag op Koh Tao en Koh Tao wat ben je leuk! Ik denk dat dit eiland wel mijn favoriet is op het mome...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published