KRABI


Gisteren werden we om 9u opgehaald. We konden gelukkig al ons vervoer bij het resort regelen. Zo handig en zo fijn. Ze haalden ons vanaf het strand op met een longtail boot.  Vanaf het strand zouden we dan naar het vlot varen en vanaf daar de ferry nemen. Dacht ik... 
 
S en Z waren beiden vroeg opgestaan om nog even te kunnen spelen. S stond om half 7 al bij Z voor de deur en samen hebben ze kunnen rondrennen en afscheid genomen. Dikke knuffels werden er uitgedeeld. Nummers zijn uitgewisseld en volgend jaar zullen ze elkaar weer zien. 
 
Alle spullen werden op de longtail gehesen en wij erachter aan. N in de draagzak en S aan de hand. De twee Amsterdamse gezinnen hebben ons vanaf de branding uitgezwaaid. Daar gingen we dan, dag Koh Lipe.. we love you! 
 
N was best moe. Normaal zou ze rond deze tijd haar ochtend slaapje doen, hopelijk kan ze op de ferry een beetje slapen. Eenmaal op het vlot lagen er alleen twee speedboten. Ik hield mijn hart al vast.. moesten we daarmee naar het vaste land! Hier zou N nooit op gaan slapen, dat ding is veel te wild! 
 
Al snel konden we aan boord. Vlug, S nog naar de wc. Dit is ook altijd een hevige discussie. Hij moet namelijk nooit.. ik zie hem springen en grijpen naar zijn broek, maar plassen: NEEE MAMA IK MOET NIET PLASSEN! Na wat onderhandelingen gaat hij dan toch. Uiteraard heeft hij een plasje gedaan. Opgelucht komt hij terug "mama je had toch gelijk, ik heb een klein plasje gedaan" zegt meneer blij. Ik weet het hoor S, mama weet het. Nola haar luier ook meteen daar op de bank verschoond. Mevrouw had gepoept en niet zo zuinig ook. Gelukkig had ik dit gedaan want op een varende speedboot is daar geen plek voor.

Zodra iedereen een plekje had gevonden gingen we varen. Ik zag een hoop ogen kijken naar ons. Ik begon een beetje zenuwachtig te worden. Het was allemaal best spannend en ik had geen idee hoe dit zou uitpakken. N was moe en zoals we allemaal weten kan dat twee kanten op gaan. M en ik keken elkaar, de motoren werden gestart en daar gingen we weer.. 
 
Mijn hart klopte in mijn keel, de twijfels sloegen weer toe. Waarom maak ik het mezelf toch altijd zo moeilijk. Texel, daar gaan we volgend jaar heen! Echt waar! We waren nog geen minuut onderweg of ik voelde al een zwaar hoofdje op mijn borst zakken. N was in slaap gevallen!? Gewoon zomaar?! Mijn kind is gewoon zonder gemekker in slaap gevallen! Mijn kleine  en lieve #terrornola kan dit gewoon! Ze krijgt nu zeker een gedeelde eerste plaats met haar broer #besttravelbuddyever! Ook S was al in dromenland. Niet te geloven, het meest wildste vervoersmiddel ever en die twee sliepen gewoon. Ik kon helaas niet echt ontspannen. Ik heb me aan alles vast moeten klemmen, haar hoofd ondersteunen en alle klappen van de boot opvangen. Het maakte me niet uit, ze sliepen allebei. Weer zag ik iedereen kijken, de blikken nu anders dan daarvoor. Ja mensen, ze slapen, ik ben super trots! 
 
De boottocht duurde anderhalf uur, daarvan hebben ze beide een uur geslapen. Toen we aankwamen stonden de mensen van ons resort ons op te wachten. We hadden een privé minivan gehuurd. We konden kiezen om deze 4 uur durende reis te maken met een minivan vol backpackers. Of we namen diezelfde minivan alleen dan voor ons vieren. Een minivan voor 9 personen voor ons alleen..  Die keus was dus heel snel gemaakt. Het heeft wat gekost, maar dat was het zeker waard. We werden bij de pier opgehaald en voor ons resort in Krabi afgezet. Geen moment spijt van gehad. 
 
Voor we vertrokken had iedereen een kleine plaspauze, luiers werden verschoond, eten gehaald en hop de weg op. N en S hebben even gespeeld en samen geklierd. Deze keer was ik kapot, ik kon mijn ogen bijna niet open houden. Ik had de nacht ervoor niet heel goed geslapen. Tassen nog ingepakt, te laat naar bed, S werd 's nachts wakker met een verstopte neus en wilde bij ons in bed. Ik hou van hem, maar ik kan niet met hem in mijn bed. S in je bed betekend ook zijn ook tenen in je gezicht, knieën in je rug, ellebogen in je buik. Het was laat, ik was moe, ik liet het toe... maar niet heel lang daarna heb ik hem er weer uit geschopt. Hij viel meteen weer in slaap, maar ja, zijn moeder niet... 
 
Mijn nacht was dus een beetje kort. Reizen met twee kinderen is zwaar. Vooral omdat je zelf totaal geen rust hebt tijdens de reis. Je bent constant op scherp om te kijken dat ze niets uitvreten. Dan heb ik het vooral over N. Haar broer slaapt wel of kijkt iPad. Maar N wil natuurlijk de wereld aanraken, pakken en in haar mond stoppen. Gisteren kon ik echt niet meer. We verdelen altijd de kinderen. Ik heb N en Milan heeft S. De grote hebben is natuurlijk een stuk makkelijker. Ik gaf Nola aan M en ben zelf even gaan liggen. Denk dat ik 20 minuten heb gepakt.. meer had ik niet, want Nola, mama's kindje, kan niet bij papa in slaap vallen. Ik heb haar weer overgenomen, haar knor gegeven, even met haar gezeten en heel snel sliep ze in.. wat doet ze dat allemaal goed! S was cranky as f* dus die kon ook een middag dutje gebruiken. Samen hebben we met zijn vieren even geslapen. 
Ik weet niet hoe die Thaise chauffeurs dit doen, maar na 3 uur reden we het terrein van Ban Sainai op! We waren er en wat was het mooi! M heeft natuurlijk al onze accommodaties geboekt en hij had als verrassing een luxere kamer voor ons genomen. Extra groot met een jaccuzi! Super fijn! Krabi is een beetje van alles wat. Het ligt aan de kust maar wij zitten bijna in de jungle. Het hele resort is super groen en heel rustig omdat het van de drukke winkelstraat af ligt. Wat is dit genieten zeg. Weer helemaal anders dan wat we tot nu toe hebben gehad. 
De Zeeuwen waren ondertussen ook aangekomen en verblijven in een resort naast ons, lekker dichtbij. In de avond spraken we af om met zijn allen wat te gaan eten. Wat was het gek om elkaar weer te zien en dan aan de andere kant van de wereld! Het was weer ouderwets gezellig en we hebben heerlijk gegeten.
 
Vandaag ook weer een heerlijke dag gehad. In de ochtend scheen de zon dus zijn we met zijn allen naar het strand gegaan. Helaas niet zo een mooi strand als in Koh Lipe (nu al verwend) maar goed genoeg. De kids hebben lekker kunnen zwemmen en gespeeld voor het leven. 
 
x Borg
 
PS: Niet te geloven maar onze kleine meid over twee dagen jarig is! Dan wordt ons Nootje 1! 

Related Posts

  • RETAILER LOVE #4
    RETAILER LOVE #4

    Toen Elvis & Otis nieuwe kleding ontving met onder andere ICECREAM BANDITS werd deze super schattige foto gemaakt...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    WE + KID heeft 2 super schattige combinaties gemaakt met de OVERALL DRESS JADE van ICECREAM BANDITS.  Allebei de fla...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published