PLAYDATES


...are the best! Realy! 
 
We zijn gewoon hier beland. S is nu zo groot dat er vriendjes komen spelen en dat hij uit spelen gaat. What happend en waneer is dit allemaal gebeurd! Geregeld wordt er hier aangebeld en vragen de buurtkindjes of hij buiten komt spelen. S weet dan niet hoe snel hij zijn loopfiets moet pakken en snelt naar buiten. Samen racen op de stoep, wedstrijdjes wie er het snelst aan de andere kant is. De eerste keer wist ik niet heel goed wat ik moest doen, mee gaan, buiten zitten, wachten..? Wat doe je dan? Hij is nog maar drie goddamnit! 
 
In de straat waar we wonen is het altijd feest. Tachtig procent van de buren hier hebben kinderen in de leeftijd van Seph. Onze directe buren hebben zelfs een dochter die op dezelfde dag jarig is als hij. Alle kinderen spelen dan ook vaak samen. Dit is echt het beste deel van de verhuizing. Een gezellig kindvriendelijke straat. Altijd iemand thuis om even op te passen of iets of iemand in de gaten te houden. De meesten hebben dan ook een bankje voor de deur staan, dus als de kids met zijn allen buiten spelen is er altijd wel een ouder die een oogje in het zijl houdt. Ideaal!
 
Ook op school heeft Seph al een hoop vrienden gemaakt. Verjaardagsfeestjes, playdates en dat soort dingen horen allemaal bij onze dagelijkse routine. Als hij straks (over 6  maanden!) naar de basisschool gaat, zal dit allemaal nog meer gaan worden. We gaan het nog druk krijgen!
 
Zijn beste vriendinnetje op school heet Bibi, een hele lieve meid. Samen hebben ze vanaf het begin op de babygroep gezeten. Bibi is van November, dus een paar maanden ouder dan Seph. Ik denk dat ze stiekem een beetje verliefd op elkaar zijn. Het is zo schattig om te zien. B is echt helemaal hoteldebotel en S speelt af en toe nog hard to get, maar wij weten wel beter natuurlijk! S met zijn grote bos krullen en B met haar blonde lokken, echt een plaatje om te zien. 
 
Gisteren kwam B spelen. Haar moeder belde om te vragen of ze B langs kon brengen. Ze had nog wat zaken te regelen waar Bibi beter niet bij kon zijn. Geen probleem natuurlijk, voor S heerlijk als er iemand komt spelen. Voor mij, even better! Dat betekent dat ik in alle rust mijn eigen dingen kan doen zonder een needy toddler geplakt aan mijn been. 'Mama wat doen je? Mam wat is dat? Mama mag ik mee? Mama mag ik helpen? Mama mag ik ook? Mama wil je me helpen? Mama ga je mee?' Pfff my life!
 
Zodra ik zeg dat Bibi komt spelen is het aan. S kan niet meer wachten en vraagt me om de 5 minuten of het al tijd is. Als de bel gaat sprint hij naar de deur, doet hem open kijkt Bibi aan, Bibi kijkt Seph en samen beginnen ze wild te springen en te gillen. Zo hilarisch! 
 
Meestal blijft Bibi ook eten dus ze hebben echt een hele dag samen. Ze doen van alles en spelen in elke hoek van de kamer. Rennen naar boven, spelen in de tuin, maken ruzie als een getrouwd stel, maar gunnen elkaar wel alles. 'Ok dan mag jij hem even, maar daarna ben ik weer aan de beurt he bibi?!' 'Samen delen' roept Bibi dan. Echt te cute! Ze lossen hun problemen zelf op. 
Gisteren hebben we samen boodschappen gedaan. Nola in de wagen, Bibi en Seph hand in hand hebben we lekker gewandeld. En natuurlijk gespeeld bij alle speeltuintjes die we onderweg tegenkwamen. 
 
Het was heel gezellig. Wanneer het dan wat later wordt en je merkt dat ze moe worden kunnen ze niet zo veel meer hebben. Wat logisch is natuurlijk. Lekker gegeten, Troetelberen gekeken en daarna nog even voor de deur gefietst tot de ouders van Bibi haar weer kwamen ophalen. Ze hebben echt een heerlijke dag gehad samen. 
 
S meteen op bed gelegd. 'Nou mama, ik ben helemaal kapot, wel zwaar werk hoor met Bibi' 
 
Ik ging stuk! 
 
x B 

Related Posts

  • RETAILER LOVE #4
    RETAILER LOVE #4

    Toen Elvis & Otis nieuwe kleding ontving met onder andere ICECREAM BANDITS werd deze super schattige foto gemaakt...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    WE + KID heeft 2 super schattige combinaties gemaakt met de OVERALL DRESS JADE van ICECREAM BANDITS.  Allebei de fla...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published