SATURDAY MARKET AND SKYBARS


Allemaal lekker geslapen en we begonnen de dag met een frisse duik in het zwembad. We probeerden weer een rustige dag te pakken, wat tot nu toe nog niet echt goed gelukt is. Het was zaterdag en morgen zouden we vertrekken richting Koh Toa. M wilde al een paar dagen de nachttrein te boeken naar Chumphon wat er steeds niet van kwam. Uiteindelijk was de trein vol, omdat alle party peoples dezelfde kant op moesten richting de Koh Phangan voor de famous fullmoon party. Helaas voor ons, want nu moesten we met de bus. In principe is de bus prima te doen. Ze gaan lekker snel (red: echt heel snel) en zijn best comfortabel. Je stoel kan in een vrij impressive ligstand en je krijgt een dekentje tegen de airco. Tickets gekocht en vanaf ons hotel zouden we naar het station worden gebracht.
 
Eerste naar de markt. Dit vind ik persoonlijk een van de leukste markten van BKK. Eigenlijk is het een soort wholesale markt. Alles wat je op AliExpres ziet, kun je hier kopen. De meeste Thaien kopen hier van alles in, maar een paar jaar geleden is deze markt ontdekt door de toerist en komt iedereen hier op af. 
 
We wilden eigenlijk niet veel doen, maar toch stonden we met twee kinderen op deze bloedhete markt. S had natuurlijk al meteen geen zin en eigenlijk wilde N gewoon slapen. Snel een rondje doen en weer weg. We trappen er toch weer in. Snel terug naar ons hotel en gewoon weer zwemmen. We hebben nog wat leuke dingetjes kunnen kopen. N meteen in bed gestopt en S is met M het zwembad in. 
 
Een van de beste vrienden van M was ook in Bangkok met zijn vriendin. M probeerde al een paar dagen met W af te spreken, maar onze baby schedule en hun babyloze schedule gingen niet zo lekker samen. Uiteindelijk konden we dan vanavond meeten maar dan wel in een fancy skybar. M was al een paar dagen over mij aan het klagen dat ik niks wilde doen en hij niets kon bepalen. In mijn optiek houdt hij vrij weinig rekening met de kinderen en wilt hij allemaal dingen doen op rare tijden. The usual mom and dad struggles. Meestal loopt het los en zie ik allemaal beren in het bos die er eigenlijk niet zijn. 
 
We hadden om half 6 afgesproken in de Red Skybar bovenop Central Mall. We stapten in de taxi en werden inderdaad voor de mall gedropt. "Red Skybar?" vroeg M toen we binnen waren. De vrouw keek ons wat vreemd aan. Skybar? Oh yeshhhh 8th floor! Eenmaal op de 8ste verdieping moesten we van lift wisselen om naar de hoogste verdieping te gaan, 24ste verdieping. 
 
Eindelijk boven heette twee fancy lobby boys ons welkom en vroeg of we hadden gereserveerd. "Red Skybar right? Our friend is inside" ze M. De jongens keken elkaar aan: "This is no Skybar, this is Heaven Skybar. Walk with me" Hij nam ons mee naar buiten en wees naar een gigantische wolkenkrabber aan de andere kant van de straat... oh my god. Hoe de hell komen we daar nu weer. Zo veel moeite om hier te komen, zitten we verkeerd! Die Thaien en hun krakkemikkige engels.  
 
M wilde al meteen opgeven. Hij baalde dat ik toch gelijk begon te krijgen. Misschien was het toch geen goed idee geweest. Waarop ik zei, laten we gaan, we proberen het gewoon. Om voor de verandering geen tegengas te geven. Buiten weer nagevraagd. Uiteindelijk zaten we goed. In de Central Mall maar aan de andere kant boven een hotel. Helemaal buitenom gelopen om niet binnen in de mall te verdwalen, want dat is serieus een reële optie.
 
Half uur later kwamen we bij de liften van het hotel aan. Stapten in, en deze kon bracht ons tot 55ste verdieping. We moesten serieus onze oren klaren onderweg naar boven. S vond het allemaal super spannend en kon zijn ogen niet geloven toen we boven aankwamen: "mamaaaaa woooooow kijk dan hoe hoog we zijn!! De auto's lijken net speelgoedjes!" Het uitzicht was echt geweldig. Bangkok had ik nog niet van zo hoog gezien. 
 
M en B zaten al op ons te wachten met 2 lauwe biertjes, we ware bijna een uur te laat. Kindjes hadden inmiddels honger dus besloten in het restaurant te eten. Alles was poepie duur, zeg maar Ibiza prijzen, dus we hebben bijna ons week budget in 1 avond opgemaakt. We hadden letterlijk een week kunnen eten in Thailand voor een frietje, lauwe kaasballen, 2 biertjes en wat kip kluifjes. Maar het uitzicht was de moeite waard! 
 
x Borg

Related Posts

  • VIEW POINTS AND SCOOTERS
    VIEW POINTS AND SCOOTERS

    Vandaag gaan we scooter rijden en de kindjes gaan ook mee. Hier in Thailand is dat heel normaal. Ze zitten hier rusti...

  • CHILL MODUS FULL BLAST
    CHILL MODUS FULL BLAST

    Wat is dit een heerlijk eiland. We rollen ons bed uit lopen naar het restaurant en ontbijten aan het strand. M heeft ...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published