SEVEN ELEVEN HEAVEN


Mijn liefde voor de 7/11 is groot, heel groot. Het was meteen raak, liefde op het eerste gezicht. Je hebt ze hier overal. Kleine supermarkten op alle hoeken van de straat. De eilanden hebben ze om de zoveel kilometer en Bangkok heeft ze echt om de 2 straten. In Nederland is er niks mee te vergelijken, maar als we dat toch moeten proberen is het basicly een Ah2go slash Hema slash Action, maar dan 10x beter.

Je komt binnen, dindong, het bekende belletje. Airco hoog, dus heerlijk verkoelend als je binnen stapt. De meesten lopen meteen door naar achteren, de koelkast me al het drinken. Water en bier gaan hier aan de lopende band. Grote flessen water en four-packs worden ingeslagen en meegenomen naar het hotel.

Ik loop meestal linea recta naar de koeling links in de winkel. De koeling waar al het verpakte eten staat. My guilty pleassure. Ik heb een liefde voor verpakt magnetron eten.. i know, don't judge me. In Nederland eet ik het bijna niet, hier is de skill nog niet gemasterd. Aziaten daarentegen, koningen. Die weten precies wat ze doen.
Tosti's, broodjes hamburger, rijst, magnetron noodles, ze hebben alles en alles kan opgewarmd. De tost's zijn echt super goed. Ik denk dat iedere backpacker deze eet. Na dagen noodles en rijst verlang je gewoon naar een boterham. Of na een of andere full moon party, dronken en hongerig, doen deze het ook goed als vervanger van de shoarma met liters knoflook bij Ali Baba op de hoek. Geloof me, deze tosti's zijn goud. 

Er is echt zo veel, je kijkt je ogen uit. We hebben de gekke witte korstloze broodjes met een of andere dubieuze vulling, shredded prok met mayonaise, krab met kaas, carbonara met pasta of tonijn met pumpkin...  i know, don't ask.
M is de meester in bizarre combo's, hoe gekker hoe beter. S wordt altijd blij van Dim Sum. Laten ze die nou kant en klaar op een stokje verkopen. Hoe blij kun je een kind maken. Ze hebben nog meer op stokjes, worstjes, visballen en iets dat op sate moet lijken. Allemaal in die warmhoud-vitrine. Hier liggen ook 'verse' Soft Buns met vulling, die overigens altijd half leeg is. Vraag me af of ze zo snel uitverkocht zijn of dat de twee buns die erin liggen al dagen van het uitzicht liggen te genieten. 
Wanden vol met alle variaties in snack zeewier. Chips in smaken van de regenboog. Broodjes met rode bonen vulling, pandan vulling of gewoon Nutella.
Behalve eten kun je er ook voor al het andere levensonderhoud terecht. Gereedschap, onderbroeken, haarspelden, medicijnen, beltegoed, poncho's, scharen, melktabletten, you name it, they have it.

Mijn liefde voor deze geweldige keten is ook doorgestraald naar mijn dochter. Ook zij is niet meer weg te slaan. Met haar boodschappenmandje wandelt ze rond alsof het van haar moeder is. Keilt alles in der mand wat ze kan vinden en wordt boos als ze niet alles mee kan nemen.  

Momenteel hebben ze een Hello Kitty spaaractie lopen en laat onze N nou een Hello Kitty maniac zijn. Je snapt natuurlijk wel dat dit een extra reden is om de 7/11 te bezoeken. We zijn heel hard aan het sparen voor het broodtrommeltje met haar geliefde Hello Kitty erop. 

Tijd lijkt stil te staan, minuten (of uren) later sta je weer met dubbele tasjes buiten. Als een warme deken komt de hitte je tegemoet. Je was bijna vergeten dat het buiten 35 graden is en snel bedenk je wanneer we weer het volgende uitstapje kunnen maken. 


Enjoy the little things in life zullen we maar zeggen :)

x Borg.

 

Related Posts

  • RETAILER LOVE #2
    RETAILER LOVE #2

    Het is altijd een verassing om te zien hoe de items van ICECREAM BANDITS worden gecombineerd door verschillende retai...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    Het is altijd superleuk om onze retailers kleding items te zien combineren. Zoals je kunt zien zijn de trui en broek ...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published