SHERRY + BEERS + TATTOOS


Instagram is de plek om vriendschappen te maken. Eigenlijk is het een kleine community waar de mensen met dezelfde interesses samenkomen en een klein kijken kunnen nemen in elkaars leven.. tenminste het leven die jij laat zien.  Mensen delen foto's van hun interieur, babies en toddlers, fashion, eten en ga zo maar door. Ik val binnen de baby en toddler community. Het grappige is dat de mensen die je volgt ook dezelfde smaak hebben als jijzelf, de liefde delen voor dezelfde dingen en misschien ook dezelfde passies hebben. Zo kom je steeds dezelfde spullen tegen, dezelfde mooie merken en pracht fotos. Dat maakt Instagram extra leuk en ontmoet je leuke nieuwe mensen, waar je dezelfde liefdes mee kunt delen. 
 

Zo heb ik Sherry ontmoet.. een jonge moeder met een zoon van 2. Woont samen met haar man in Bangok. Ze is een echte Thaise en is daar geboren en getogen. Via Instagram hadden we contact en toen ze wist dat ik naar Bangkok kwam heeft ze me uitgenodigd om wat koffie te drinken...
 
 
Zo gezegd zo gedaan dus, vandaag heeft ze me een andere kant van de stad laten zien. Het is namelijk totaal anders om met een local mee te gaan. Je ziet zo veel meer dan als je als toerist de stad verkent. 
 
We spraken vroeg af. Ze zou me bij mijn hotel komen halen. M en ik waren eerst met de kids wat gaan ontbijten om de hoek. Al snel whatsappte ze me dat ze onderweg was en dat we elkaar zouden ontmoeten bij het metrostation voor ons hotel. Milan is met de kids naar de mall gegaan en  ik wachtte geduldig tot ze er was. 
 
Ik herkende haar meteen.. het leuke is dat het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen. Door alle foto's die je voorbij ziet komen en de kleine gesprekken die je online hebt voelde het meteen vertrouwd. Ze was ongeveer even lang als ik, had een korte bob en zag er super Europees uit. Het voelde meteen goed, alsof we elkaar elke week zagen. Ze pakte me bij mijn arm, "lets grab a tukuk" zei ze "we're going to have so much fun!"
 
Gisteren vroeg ik haar of we naar een stoffenmarkt konden gaan. Ik wilde graag leuke stofjes kopen voor mij en mijn schoonmoeder. Ik wilde beginnen met naaien en mijn schoonmoeder maakt allemaal leuke slabbetjes voor haar webshop. 
 
We namen een tuktuk en gingen naar de eerste markt. Ik keek letterlijk mijn ogen uit. Ik heb veel markten gezien in mijn leven, maar deze was echt totaal anders. Je moet het zien als een soort Makro, een groothandel waar de straatverkopers hun spullen inkopen. Duizenden armbandjes, beeldje, souveniertje, tot rietjes en bekertjes die je bij foodstals krijgt zijn hier te koop. Zo bizar om alles bij elkaar te zien. De lokale Thai koopt hier zijn spulletjes in en verkoopt alles dan weer op de toeristen markten voor andere prijzen. Alles is volgepropt, elke vierkante meter is benut. Het is er stervensdruk en het krioelt er van de Chinezen. Midden in deze drukte krijgen de winkeliers nieuwe spullen aangeleverd. Vol beladen scooters rijden tussen de mensen om hun levering af te geven. 
 
Ik heb hele mooie stoffen kunnen kopen. Er was zo veel keus dat ik op een gegeven moment niet meer wist waar ik moest kijken. Ik heb een hoop mooie stoffen gekocht, maar ik was was nog lang niet uitgekeken.. 

Na alle stoffen zijn we wat gaan eten. Sherry bestelde een noodlesoepje voor mij die zij zelf het lekkerste vond. Maakte hem helemaal voor me klaar zodat ik haar smaakbeleving zou ervaren. Zelf als je een soepje besteld is dat wat het is. Op tafel staan nog 100 verschillende kruiden die je erbij kunt doen om het nog lekkerder te maken. Maar als je niet weet wat je doet, doe je dit niet. Het was echt super lekker.

Na de soep zijn we naar Khoa San Road gegaan, de backpackersstraat van Bangkok. Ook meteen de meest touritche plek die ik ooit in Thaialnd heb gezien. We proberen deze plekken zo veel mogelijk te mijden omdat hier de meeste massa toeristen heen gaan.. de stereo type dikke dronken Engelsen of de luidruchtige aso Russen. Geen probleem als je hiervan houdt natuurlijk, maar wij zijn hier niet zo van. De straat, verkoop en winkels zijn dan ook aangepast op deze type touristen. Veel neon, een hoop foute neppe merkkleding, armbandjes met foute teksten en slecht eten. 

De reden voor ons om hier te zijn.. ik wilde een nieuwe tattoo en de beste tattoo shop was naar hier verhuist.. Een keine tattoeage op mijn rechter pink. In de eerste instantie de letter M in het Thais, maar omdat de letter M, uitgesproken in het Thais 'paard' betekent, toch maar gekozen voor de hele naam. Milan in het thais op mijn rechter pink, for ever. 
 
Bier gedronken en (slechte) Phad Thai gegeten, een hoop aggresieve verkopers weg moeten slaan, toch laten overhalen om een hangmat voor 2 euro te kopen. Beledigd door een dronken Ier die niet bij ons mocht zitten en vooral heel veel gelachen.
 
Het was echt een geweldige dag die ik nooit meer ga vergeten. Sherry is the best and i love her already! 
 


Ik dacht dat Bangkok niet beter kon worden.. but it just did.. 

x Borg!

 

Related Posts

  • RETAILER LOVE #4
    RETAILER LOVE #4

    Toen Elvis & Otis nieuwe kleding ontving met onder andere ICECREAM BANDITS werd deze super schattige foto gemaakt...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    WE + KID heeft 2 super schattige combinaties gemaakt met de OVERALL DRESS JADE van ICECREAM BANDITS.  Allebei de fla...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published