SNORKELEN EN KOH NANG YUAN


Onze laatste volle dag op Koh Tao en Koh Tao wat ben je leuk! Ik denk dat dit eiland wel mijn favoriet is op het moment. De rust, zeker na de FullMoon, de sfeer en de mensen. Iedereen geniet en gaat zijn eigen weg. Het is een eiland met veel resorts, dus ook veel toeristen, maar het is ook groot genoeg om op je scooter rond te rijden en het eiland te ontdekken. De mensen zeggen dat Koh Tao het mooiste snorkel eiland is, dus we hebben toch dat snorkel tripje geboekt. 
 
Voor 15 euro zijn we de hele dag zoet. Om 10 uur opgehaald, naar de pier, op de boot en tegen 17u word je weer bij je resort gedropt. 
 
Stipt 10u stonden we al vol vreugde klaar in het restaurant. Kindjes helemaal blij, want we zouden weer gaan varen. Half uur later was er nog niemand. Ik, die nooit kan chillen, begon na hem 10 minuten al te knijpen. Wedden dat ze ons vergeten zijn. De eigenaar van ons resort verzekerde ons dat ze echt onderweg waren. "Tien minuten, tien minuten" riep hij na elke verstreken 10 minuten. Rond kwart voor 11 reed de pickup truck voor. Acht verdwaalde FullMoon gangers keken ons met grote ogen toen we richting de auto liepen. Ik kan geen gedachten lezen, maar hun gezichten spraken boekdelen. Ik lachte vrolijk naar ze en ging zitten. Sommige van hen hadden zelfs nog het beroemde glow in the dark paint op hun armen, wat betekend dat ze al 2 (!) dagen niet waren gedoucht! Who are you people!?! Fullmoon was twee dagen gelden, you filthy fuck! 
 
Ritje was snel, we waren binnen 5 minuten bij de pier. Iedereen werd geteld. Namen werden genoteerd, snorkel gear werd gepast en we kregen allen een oranje bandje, sorry Nola. Wij hadden vanuit Nederland goede reddingsvesten meegenomen voor de kids voor dit soort uitjes. Je zit best vaak op kleine bootjes en het kwam op onze andere reizen te vaak voor dat er geen reddingsvesten voor kinderen aan boord waren. We hebben nu voor onze eigen rust onze eigen reddingsvesten meegenomen. 
 
We konden de boot op en zochten snel een plekje. Het was een volle boot. Denk dat we met zo een 25 man aan boord waren. Vond ik een beetje veel, maar goed, niets meer aan te doen. Motor ging aan en we vaarden weg. S vond het weer heerlijk met de wind door zijn haren, maa dit keer vond N het een beetje spannend. "Ik wil naar huis jammerde ze" Ik ben met haar gaan zitten en hebben samen naar de wilde golven gekeken. Al snel begon ze die te waarderen en was ze haar verdriet alweer vergeten. 
 
Eerste stop, Shark Bay! Hier kon je, als je geluk had, kleine haaien zien zwemmen. Ik ben er meteen ingesprongen. Rondje gezwommen, geen moer te zien. Jammer. M er daarna in en zag ook niets bijzonders. we gingen om beurten het water in zodat de kids met een van ons op de boot kon blijven. Na een halfuurtje zwemmen vaarden we weer verder. 
 
Volgende stop, een andere baai. Hier waren vissen en mooi koraal. Ik ben er weer meteen ingedoken. Niet veel te zien, behalve een snorkelmasker op de bodem van de zee. Toen ik weer boven kwam zag ik twee Italiaanse meisjes geschrokken om zich heen kijken. De tourleidster had gezegd dat wanneer je het masker kapot of kwijt maakt je 2000 baht kon aftikken. Ze zagen hun bucket budget natuurlijk al in rook opgaan. 
 
Ik riep naar M dat ze hun masker hadden laten vallen, toen een Nederlandse jongen mij hoorde. Hij zag meteen een weg om de meiden te helpen en dook stoer achter de bril aan. Hij blij, meiden opgelucht. 
 
Het mooie koraal en de vissen waren wat verderop te zien. Ik ben er snel heen gezwommen om ook even van "Nemo Life in Concert" te kunnen genieten. S en N hadden ook zin om te zwemmen toen ik weer terug was op de boot. We beloofden dat ze bij de volgende baai ook mee mochten het water in. 
 
Next stop, Hin Wung Bay. Hier kun je heel ondiep tegen de rotsen aan tussen het koraal zwemmen. De mooiste baai zei de tourleidster. Hier hebben we helaas beide niks van kunnen zien. S en N lagen ook te dobberen in het water. We bleven dit keer een beetje dobberen bij de boot. Ze vonden het beide super lekker in het koele water. 
 
Toen iedereen terug was op de boot konden we lunchen. Wij waren wat eerder terug dan de rest. Alles stond al klaar, dus wij konden vast wat opscheppen. Rijst met kool, een kipgerecht en kipworstjes.  M en ik hebben met open mond staan kijken hoe een iets te dikke Amerikaanse jongen tweederde van de schaal worstjes, die bedoeld was voor voor 25 snorkelaars, op zijn eigen bord schepte. Flabbergasted!

Laatste stop was Koh Nang Yuan, dit prachtige eiland tegenover Koh Tao. Het eiland is een natuurreservaat dus er mag geen troep op, behalve de 100.000 toeristen dan en niks mag het eiland af. Je betaald 100 baht voor onderhoudt om het eiland te betreden.

Ik heb veel tropische stranden gezien in mijn leven, maar deze slaat echt alles. Wat was dit eiland magisch mooi. De twee eilanden en in het midden een strook wit strand dat de eilanden verbind. Glashelder water en visjes die tot de branding zwemmen. We hebben een uur lang in het water gezeten en genoten van onze tijd op het eiland. 

De kinderen waren compleet gesloopt toen we terug kwamen op het resort. Ze hebben wat frietjes naar binnen gewerkt en zijn meteen gaan slapen. Wij hebben nog een heerlijke bbq schotel gegeten en hebben daarna ook ons bedje opgezocht. Morgen verlaten we dit prachtige eiland en gaan nog zes dagen genieten van Koh Phangan.

x B.

Related Posts

  • HELLO KOH PHANGAN
    HELLO KOH PHANGAN

    Na 2 uur varen waren we er.  Koh Phangan, party eiland voor de meesten. We waren zo benieuwd. De Fullmoon was 4 dagen...

  • REGEN HIPPIES EN NOG MEER SCOOTERS
    REGEN HIPPIES EN NOG MEER SCOOTERS

    We schuiven vroeg in de ochtend aan de ontbijttafel. We bestellen elke ochtend hetzelfde. French toast voor de kids, ...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published