THIS IS LIFE


's Ochtends werden we om 12 uur wakker. S, onze wekker, besloot uit te slapen. We hadden het blijkbaar allemaal nodig. Lekker alles rustig gedaan en direct daarna de S mobiel mee naar buiten en op stap.


 
Ons hotel is tegenover de MBK mall. Een super groot warenhuis waar je alles kunt kopen en eten. In totaal heb je 6 verdiepingen met elke laag wel verschillende producten. M zegt altijd, hoe hoger je komt hoe cheaper het wordt.
 
S keek zijn ogen uit! Bangkok is zo een lawaaierige stad waar zo veel gebeurd. Op een vierkante meter heb je een foodstal waar je heerlijke noodle soup kunt eten, ligt er een dekentje op de grond waar je leuke souveniertjes kunt kopen en daarnaast probeert een stratenmaker een gat in de stoep dicht te metselen, letterlijk!
 
Het eerste wat we gingen doen was natuurlijk eten!! Bij binnenkomst direct door naar de 5e verdieping: food court!! Er is altijd te veel keus. Mensen die me kennen weten dat ik nooit een keuze kan maken op een menu kaart. Ik wil altijd iets dat er niet op staat of ik wil alles! Bij binnen komt had S natuurlijk al gespot wat hij graag wilde eten: "fittie fittie fittie!!" fittie = friet. Ok S het is vakantie, vandaag mag je ontbijten met friet! M en ik hadden een noodle soup, it was lovely..
 
Met volle buikjes hebben en helemaal voldaan konden we aan ons shopping avontuur beginnen. MBK is echt geweldig, er is zo veel te zien en te doen. Alles is wel een stukje duurder geworden. Toen wij hier waren in 2009, was de 50 bath 1 euro. Nu is 38 bath 1 euro, dat is dus best een groot verschil. Voor de mensen hier is alles ook duurder, dan merk je in de manier van onderhandelen. Zo makkelijk dat we een paar jaar geleden de prijs naar beneden lulde, zo moeilijk doen ze nu. Als wij het niet willen is er wel een andere domme tourist die wel de prijs betaalt die ze vragen.
 
Net zoals er voor ons veel te zien is, is er voor kleine S nog meer te zien. Overal kleine winkeltjes met auto's koppe's en heel veel Mikaai's = Micky Mouse. S wist niet waar hij moest kijken! We stonden bij een piep klein winkeltje vol met allemaal leuke dingentes. Ik zag een leuke tuktuk die ik wel voor S wilde kopen. Leuk aandenken dacht ik.. "how much?" "130 baaaath" Fuck zo duur, is gewoon een rot dingetje van plastic. "70 bath?" "Nooo miss, 130 baaath final price other one 100 baaath" Hmmm een show model, ook leuk dacht ik, even kijken wat S er van vind. Dus wat doe ik met mijn domme hoofd. Ik geef de tuktuk aan S om het te 'bekijken'. Bekijken?!?  Bekijken kinderen van twee, lees: terrible two, leuke tuktuk's in de winkel??? Niet dus.. MIJN MIJN MIJN! Oh fuck! De verkoper zijn ogen veranderde in euro tekens, hij wreef in zijn handen en ik hoorde hem denken, lets make it 4000 baaath! S gilde nog steeds: MIJN MIJN MIJN! Hoe de hel ga ik die tuktuk weer uit de klauwen van dit kind krijgen.. niet dus and can you blame him?? Ik draaide me om naar de verkoper drukte 100 bath in zijn handen en in mijn beste Thais riep ik, "khokp khoen kga" = dankjewel en maakte dat ik weg kwam. Gelukkig was het de 100 bath wel waard, S is me toch een potje los gegaan met zijn nieuwe tuktuk.
 
Ons meneertje is letterlijk de super ster van de stad, iedereen loopt met hem weg. Overal waar we komen heb ik het gevoel dat we aangekeken worden, sterker nog dat is ook zo. Dat haar van S trekt zoveel bekijks met zijn mooie krulletjes. De mensen hier kennen dat gewoon niet. Iedereen wilt met hem op de foto, aan zijn haar zitten en even knuffelen. Hij is dan ook zo freakishly cute! We liepen in MBK door een winkel waar alle verkopers op ons af stormden. We waren omringd door uber blije Thaise meisjes die allemaal verliefd waren op onze zoon.
 
 
Terug in het hotel hebben we onze zwemspullen gepakt en zijn naar het dak gegaan. Ons hotel heeft dus een zwembad op het dak met uitzicht over de hele stad. Dit soort dingen zie je in films. S heeft gezwommen voor zijn leven, het was heerlijk! Dit is toch leven... 
 
De rest van de foto's volgen nog! 
 
x B.
 Related Posts

  • RETAILER LOVE #2
    RETAILER LOVE #2

    Het is altijd een verassing om te zien hoe de items van ICECREAM BANDITS worden gecombineerd door verschillende retai...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    Het is altijd superleuk om onze retailers kleding items te zien combineren. Zoals je kunt zien zijn de trui en broek ...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published