TURGUTREIS BIG OPEN MARKET

Gisteren naar de Big Open Market geweest in Turgutreis. Dit is het kleine dorpje vlak bij Bodrum waar ook ons resort ligt.
 
Om half 11 moesten we allemaal verzamelen op de pier zodat we samen de boot op konden. Wat een heerlijke boottochtje was dat. We  konden zo mooi de kust van Turgutreis met al zijn resorts zien. Het was weer heerlijk weer en wij waren pretty excited dat we even van het resort af konden. De hele trip zou niet langer dan 3 uur duren, perfect dus voor deze zwangere dame.
 
Aangekomen in het stadje volgden we als eerst de Yasmin Bodrum Guy. Als een kudde koeien liepen we achter elkaar aan richting onze meeting point. Het was nogal een opgave. Wij waren natuurlijk de enige met kind en de stoepjes en straatjes waar we langs gingen waren niet echt bepaald buggy proof.
 
We kwamen uiteindelijk uit bij een super schattig restaurantje. Hier werd ons nog even op de hart gedrukt dat het uiterst belangrijk was om precies op tijd terug te zijn. Hierna werden we vrijgelaten als opgefokte hazewindhonden klaar voor hun race. We hadden precies 1,5 uur om een rondje stad te doen.
 
We kwamen eindelijk aan op de markt. Wat een hell hole was dat!  Het kriejoelde er van de luidruchtige Engelsen en Amerikanen met tussendoor wat  suffe Nederlandanders en Duitsers. We hadden natuurlijk kunnen weten dat dit een verzamelplaats was voor alle foute toeristen die maar al te graag hun geld wilden uitgeven aan fake portemonnees, tassen en jassen, van bekende merken als Micheal Kors tot Louis Vouitton. Voor ieder wat wils. Ook waren er genoeg fake Adidas en Nike pakken in neonkleuren waar een zonnebril voor nodig is om er fatsoenlijk naar te kijken. De lelijkste jeans van Tommy Hilfiger met Angry Birds geborduurd op beide achterzakken of Hello Kittty strijkplaatjes op een tshirt naast het logo van Armani. Dan hebben we natuurlijk nog alle Beats by Dre oorwarmers in alle kleuren en maten. Ik bedoel volgens mij heeft Dr Dre nooit bedoeld om driehoekige (?!) koptelefoons te ontwerpen, die vervolgens op een foute markt in Turkije worden verkocht. Behalve dat alles uber lelijk was, was het ook verschrikkelijk druk en de Turken achterlijk agressief in hun verkoop. 
 
Je kon met vier verschillende valuta's betalen en we werden bij elk kraampje aangesproken of we niet een 'nice' Ralph Lauren polo shirt wilde kopen voor onze zoon. Als ik deze vriendelijk weigerde gingen ze vrolijk doch zonder enige vriendelijkheid door naar baby nummer 2. Ik bedoel die heeft natuurlijk wel een neon roze polo shirt nodig! Tussendoor hoorde je de mensen om ons heen schreeuwen van vreugde "oh my god this is so amazing" en kregen de Turkse markt verkopers vragen zoals "Is this real!?" En het leukste van alles, het was allemaal best prijzig!
 
We wisten niet hoe snel we weg moesten komen. Na heel wat hiellen eraf te hebben gereden met mijn buggy hadden we de uitgang kunnen vinden. Achter deze rampen bijeenkomst had je het kleine stadje waar het gelukkig een stukje rustiger was. Na even lopen, genietend van de rust, kwamen we op een vers markt. Hier heb ik allemaal lekkere kruiden kunnen kopen (boring!). We hebben nog een klein rondje gemaakt, een tweede poging gedaan om souvenirs te kopen voor thuis, maar dit mocht helaas niet baten. We kwamen er nauwelijks doorheen. Eenmaal terug bij onze meeting point zijn we maar wat gaan drinken. S heeft nog even bij een speeltuintje gespeeld en daarna werden we weer opgehaald. Toen we terug liepen hoorden we een uber gay guy vol vreugde schreeuwen: "O M G, this was so fabulous, two hours is not nearly enough!"
 
We hebben wat af gelachen. Het was weer een hele ervaring. Had me 10 jaar geleden meegenomen naar deze markt en ik kwam met volle tassen terug. Ik zou helemaal los gaan! We zullen over een paar jaar wel weer terug komen met twee puberende tieners. They will love it!
 
Eenmaal terug op de boot liet iedereen zijn gekochte buit zien. Alle Chanel tassen en Beats by Dre boxen werden aan elkaar geshowd. We zaten heerlijk op het dek en genoten van de zon en het frisse briesje. De nieuwste Sean Paul cd werd opgezet en feestend vaarden we terug naar het resort.
 
x B.

Related Posts

  • RETAILER LOVE #4
    RETAILER LOVE #4

    Toen Elvis & Otis nieuwe kleding ontving met onder andere ICECREAM BANDITS werd deze super schattige foto gemaakt...

  • PRETTY FLAT LAYS!
    PRETTY FLAT LAYS!

    WE + KID heeft 2 super schattige combinaties gemaakt met de OVERALL DRESS JADE van ICECREAM BANDITS.  Allebei de fla...


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published